Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Lichtruim

Zoek je een leuke stage midden in de Samenleving? Wordt stagiaire op het Lichtruim in Bilthoven!

Stagiaire, minimaal 14 uur per week

Ben jij een leerling Maatschappelijke Zorg, Social Work niveau 3 of 4? Met een hart voor cliënten met een (verstandelijke) beperking? En zoek jij voor komend schooljaar een stage plaats? Dan zijn we op zoek naar jou!

Stage lopen bij Reinaerde
Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteund en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. Het doel van de ondersteuning is de zelfredzaamheid van de cliënt vergroten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten.

De stageplek
Reinaerde, locatie het Lichtruim in Bilthoven is een dagbestedingslocatie voor volwassen clienten met een lichte tot matige verstandelijke beperking,autistisch spectrum, nah en aanverwante problemen. Er werken momenteel 23 cliënten. Je gaat stage lopen bij het serviceteam binnen het Lichtruim. Het lichtruim is het cultuurhuis van Bilthoven e.o. Clienten van Reinaerde verlenen allerlei diensten aan de gebruikers van de locatie. Denk aan scannen in de bibliotheek, catering bij vergaderingen, was verzorgen bij kinderopvang. In de ondersteuning ligt de nadruk op het ondersteunen van de clienten bij de uitvoering van de diensten en in het contact met gebruikers en/of bezoekers. Hierbij is het stimuleren van de zelfredzaamheid van de client uitgangspunt.

Wat vragen wij
- Je volgt de opleiding: MZ/Social Work 3-4.  Je loopt minimaal 14 uur in de week stage.

- Een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren
- We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je hebt een open en respectvolle houding en je bent in staat om op een locatie te werken die midden in de samenleving staat.

Wat bieden wij 
Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor  een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 310,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato.) We bieden je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. Daarnaast wordt je begeleidt door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider die gebruik maakt van onze stagetoolbox. Wij werken met een eigen stageovereenkomst die geldt naast de stageovereenkomst/praktijkovereenkomst die de opleidingen gebruiken.

Gesprekken
De gesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Carla Varkevisser, begeleider het Lichtruim. tel. 06 - 832 368 36.